In het Stadstheater in Zoetermeer was afgelopen zaterdag 16 april een waanzinnige theatershow te bewonderen van “The African Mama’s samen met Leoni Jansen. De 16 songs van het album ‘GRACELAND’, die oorspronkelijk werden gezongen door Paul Simon en de mannen van Ladysmith Black Mambazo, werden nu ten gehore gebracht door de fantastische vrouwengroep The African Mama’s.

DSC 7830AA DSC 7885AA

Theatershow

De theatershow vertelt het verhaal dat zich afspeelde tussen 1984 en 1987. Het moment dat singer-songwriter Paul Simon de klanken van Afrikaanse muziek ontdekte en vervolgens de Afrikaanse groep Ladysmith Black Mambazo liet overkomen om een album op te nemen genaamd Graceland, tot aan het moment waar ze ondanks vele protesten en boycots in 1987 net buiten de grenzen van Zuid Afrika een concert gaven, wat daarmee het eerste concert was sinds lange tijd, waar blank en zwart samen stonden te genieten.

Afrikaanse sfeer

Acht vrouwen (Sibongile, Sonto, Thembi, Nomvula, Mapule, Bonny, Mandisa en Ntsiki), in feestelijke Afrikaanse kleding en allemaal op elkaar afgestemd, betreden het podium en hebben van begin tot eind alle aandacht van het publiek. De nummers die ze zingen, zoals ‘Graceland’, ‘Under African Skies’, ‘Sound of Silence’, ‘Homeless’ en ‘You Can Call Me Al’, spreken tot ieders verbeelding. De Afrikaanse sfeer is bijna voelbaar. Muzikaal is het één groot ritmisch feest. Het swingt, het bruist, het huilt en het lacht. En wanneer de avond met een buitengewoon fraai gezongen ‘Bridge Over Troubled Water’ (vermengd met onder meer het Zuid-Afrikaanse volkslied) plechtig tot stilstand komt is de ontroering in de zaal een feit.

De voorstelling is nog te zien tot en met 7 mei 2016. Kijk hier voor meer info.

 

DSC 7826A

Foto's en tekst: Jerrold Mallee

-advertenties-

-goede doel-