20150427 47008 Wim Kokx, voorzitter van de Oranjestichting Zoetermeer, weet het zeker: "Dit gaat weer een fantastische Koningsdag worden! Gezelligheid voorop! Als nu alleen het weer nog een beetje mee wil werken zijn wij helemaal de Koning te rijk!"

Donderdag zullen we op Zoetermeer Actief het gehele programma van Koningsdag publiceren, hier alvast een kort overzicht:

De succesnummers zoals de aubade, vrijmarkt en kinderactiviteiten blijven, maar zoals elk jaar zijn er ook wat nieuwe activiteiten. De aubade zal samenvallen met het Koningsontbijt, een initiatief van Lions Club Soetermare. Op het Stadhuisplein stellen alle horeca hun terrassen beschikbaar voor één van de grootste ontbijtjes van het land, waar bijna 600 mensen verwacht worden. De opbrengst van het ontbijt gaat naar een goed doel, Zorgboerderij Swanesteijn, en burgemeester en wethouders zullen de ontbijtjes gaan uitserveren.

Op het Nicolaasplein kunnen kinderen onder leiding van KitzArt een eigen Mondriaan maken. Park Palenstein staat traditioneel in het teken van de jongeren vanaf 14 jaar, de echte waaghalzen kunnen zich hier van een springtoren van maar liefst 8 meter laten storten.Wie het rustiger aan wil doen kan luisteren naar de muziek op het podium door jong talent van Zoetermeer.

De hele Koningsdag door zal een Dweilorkest de stad onveilig maken en op het Nicolaasplein kunt u  luisteren naar popkoor Just4fun.

 

prinses 20

-advertenties-

-goede doel-