Foto Beatrixrun Oranjevereniging PijnackerIeder jaar organiseert Oranjevereniging Pijnacker de Beatrixrun. Dit is een motortoertocht van zijspanmotoren met in het zijspan een verstandelijk gehandicapte passagier. De toertocht start en eindigt ieder jaar in Pijnacker. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Pijnacker, ondersteund door heel veel vrijwilligers en motorpolitie van verschillende politieregio's.

De stoet zal rond 15.45 uur vanuit Zoeterwoude de stad binnen rijden op de Zwaardslootseweg en vervolgens via de Europaweg en Australiëweg naar het Silverdome in het van Tuyllpark rijden.

Mooi om te zien
Met name de passagiers kijken al weken uit naar de Beatrixrun. Zij vinden het dan ook prachtig indien er (veel) toeschouwers zijn. Ook voor de inwoners van de gemeenten en steden waar de stoet doorheen rijdt, is het leuk en ontroerend om de Beatrixrun te zien. En motorliefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen. Want naast een diversiteit aan zijspannen zullen ook enkele trikes en Can-am quads meerijden.

De Beatrixrun - bestaande uit ca. 100 zijspanmotoren, 10 politiemotoren, 50 solomotoren en enkele auto's - heeft een lengte van circa één kilometer en zal de verkeersstroom dan ook aanzienlijk vertragen. Verkeersdeelnemers moeten rekening houden met een passagetijd van zeven tot acht minuten.

Doelstelling
De doelstelling van de Beatrixrun is onze verstandelijk gehandicapte medemens kosteloos een leuke dag te bezorgen. Aan deze toertocht werken honderden personen belangeloos mee. Zo komen de zijspanrijders vanuit alle windstreken om mee te rijden met de Beatrixrun. In veel gevallen vormen zijspanrijder en passagier een eenheid, waaruit hechte vriendschappen ontstaan.

De route
Op de website www.beatrixrun.nl   is meer informatie te vinden over deze motortoertocht. U kunt daar ook de exacte route met doorkomsttijden downloaden.

-advertenties-

-goede doel-