varenOp Koningsdag 2016, woensdag 27 april vanaf 11.00 uur, daagt Scouting Zoetermeer je uit met allerlei leuke activiteiten op het Dobbe eiland. Haal bij de scoutingtent een loopkaart en ga aan de slag. Natuurlijk kan je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de mega sjoelbak, de toren van Pisa, het stokkenvangspel en vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van varen op de plas of spijkerbroek hangen. Ook worden er diverse pionier objecten gebouwd met houten palen en touw en helpen de scouts met de ballonnenwedstrijd.

Scouting Zoetermeer

Samenwerken is onder andere waar scouting voor staat. Dat laten de vier Zoetermeerse scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas ook op Koningsdag weer zien.

De vier groepen organiseren regelmatig gezamenlijk activiteiten vanuit het samenwerkingsverband Scouting Zoetermeer. Een unieke samenwerking want Zoetermeer is één van de weinige gemeenten in Nederland die zo´n hechte samenwerking kent.

Scouting in Zoetermeer bestaat uit land- en waterscouts. De bekende speltaknamen (leeftijdsgroepen) zijn: bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Scouting heeft voor mensen met een beperking de Blauwe Vogelgroepen opgericht. In Zoetermeer bestaan de vrijbuiters voor jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen.

De vier scoutinggroepen hebben ieder hun eigen onderkomen verspreid over de stad. In Rokkeveen aan de Prismalaan staat clubhuis Abusua van Scouting Ashanti. Tegen het Buytenpark aan heeft Scouting Impeesa haar groepshuis op de Achterweg. In het Van Tuyllpark aan de Van der Hagenstraat staat clubhuis De Chute van Scoutinggroep John McCormick en bij de Zoetermeerse plas aan het Lange Land staat de Tipi en een botenloods voor de boten van Scouting Pocahontas.

schminken pionieren

 

Meer informatie over Scouting Zoetermeer is te vinden op www.scoutingzoetermeer.nl.

Durf jij het aan, kom dan langs op woensdag 27 april op het Dobbe eiland.

-advertenties-

-goede doel-