DSC01357Woensdag 27 april zal Ronald de Jong op orgel het wekelijkse lunchpauzeconcert verzorgen in de Oude Kerk (Dorpsstraat 57). Tijdens dit speciale Koningsdagconcert zal hij een feestelijk programma verzorgen met o.a. de Hollandse rapsodie van F.Asma en eigen werk.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten beginnen om 12.45 uur en duren ongeveer een half uur. De toegang is gratis (collecte bij uitgang).

 

Orgelconcert Oude Kerk door Rien Donkersloot

Zaterdag 30 april zal organist Rien Donkersloot het maandelijkse orgelconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) verzorgen. Op het programma staan werken van o.a Bach, Mozart, Reger, Bunk en van Anrooij (Piet Hein Rhapsodie).

Rien Donkersloot studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hiervoor cum laude af. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek.

Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In juni 2011 studeerde hij cum laude af. Hij won vele prijzen bij orgelconcoursen, nationaal en internationaal. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk.

Verder heeft hij een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.

Aanvang concert 15.00 uur Toegang is gratis             

       

De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer: www.concertenzoetermeer.nl De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur

-advertenties-

-goede doel-