bezuinigingenVorig jaar gaf de gemeente 367 miljoen euro uit en kwam 372 miljoen euro binnen. Een deel van de inkomsten kwam van het rijk. Wethouder Robin Paalvast van Financiën: “Afgelopen jaar kende de begroting een grotere onzekerheid door de overgang van taken van zorg, jeugd en participatie van het rijk naar de gemeente. Ondanks deze onzekerheid zijn we erin geslaagd het jaar met een positief resultaat af te sluiten”. Naast de rijksbijdrage droegen ook lagere lasten van bijstandsuitkeringen en een lager beroep op zorg bij aan het positieve resultaat op de jaarrekening.

Werken en onderwijs

Het afgelopen jaar is het aantal banen (bijna 1.000) en bedrijven (ruim 300) in Zoetermeer sterk gegroeid. De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven leverde lessen op die afgestemd zijn op het werk in de toekomst. Zo doen leerlingen praktijkervaring op bij de Zetacom Academy en de Cadenza-bouwplaats in het Stadshart.

Gemeenteraad

De gemeenteraad bespreekt de jaarrekening in het resultatendebat van 30 mei. Naar verwachting neemt de raad in de raadsvergadering van 4 juli een besluit over de jaarrekening en kan worden bepaald waar het overschot naartoe gaat.

-advertenties-

-goede doel-