Koningsdag in Zoetermeer gaat gewoon door, volgens voorzitter van de Oranjestichting Wim Kokx, is het niet nodig iets te veranderen. Wim: "Al veel van de podia en activiteiten hebben tenten en overkappingen waar mensen even kunnen schuilen. Ervaring leert dat ook de mensen van de vrijmarkt zich niet zomaar laten wegjagen door wat regen!"

kon-dag-vrijmarktOp de vrijmarkt is het natuurlijk niet mogelijk om een overkapping te regelen, maar veel mensen nemen zelf wel een stukje afdekplastic en een paraplu mee om de spullen droog te houden. Harde wind wordt er gelukkig niet voorspeld, zodat er geen gevaar bestaat voor omwaaien van attracties zoals de springtoren in Park Palenstein.

Warm aankleden

Het advies voor Koningsdag 2016 is wel om u warm aan te kleden! Hoewel er temperaturen van rond de 8 graden, de gevoelstemperatuur kan zelfs maar enkele graden boven nul liggen. Vooral in combinatie met de buien kan dat een gure dag opleveren!

Goed gekleed voor Koningsdag: trek meerdere laagjes kleding aan, dit isoleert het best. Denk aan een regenjas of warme winterjas en stop een paar droge sokken in uw tas zodat u niet met natte voeten hoeft te blijven rond lopen!

-advertenties-

-goede doel-