Prijsuitreiking Duurzame stad 2016 01De tiende jaarlijkse finale van de ontwerpwedstrijd Stad van de toekomst in Zoetermeer op donderdag middag 21 april 2016 was een groot succes. Deze ontwerpwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Duurzame Stad in samenwerking met de afdeling Duurzaam en Groen van de gemeente Zoetermeer.

Leerlingen van het Picasso Lyceum bonden de strijd aan met de leerlingen van het Alfrink college. Dit jaar waren alle leerlingen die meededen 4 havo leerlingen die het vak NLT volgen. De eindstrijd was zeer spannend want de groepjes waren erg aan elkaar gewaagd.

De deskundige jury bestaat uit 7 leden die de verschillende thema’s van de ontwerp opdracht beoordelen. In de eerste ronde van de finale zijn de leerlingen druk bezig geweest met het overtuigen van de juryleden van de kracht van hun plan. De integratie van verschillende thema’s is een belangrijk beoordelingspunt. Juist op dit punt wist de groep Green Ville van het Alfrink college de jury te overtuigen. Ook de fiets-vriendelijkheid van hun drijvende stad was een sterk punt. Naast een zeer overtuigende lobbyronde wist deze groep ook een goede pitch presentatie neer te zetten in het tweede deel van de finale. Hierdoor heeft de groep Green Ville uiteindelijk de hoofdprijs gewonnen die uitgereikt werd door wethouder Mariëtte van Leeuwen.

De hoofdprijs bestaat uit een duurzame Kookworkshop voor 10 personen bij Smaak & Vermaak in Zoetermeer. Leren koken onder begeleiding van professionals met eerlijke producten en daarna de gerechten lekker opeten. De winnaars Martijn, Nathaniël, Bart, Karan, Marisa en Rabia kijken er nu al naar uit.

Foto door: Carlo Putter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-