20160515 81967

vlnr: Ton Vermeulen, Leo den Brabander, Pastoor van der Bie en Herman Buitendijk

Tijdens de opening van de Feestweek van de Zoetermeerse H.Nicolaasparochie, de Nicolaaskerk bestaat dit jaar 100 jaar, werd aan drie leden van de parochie de Nicolaaspenning uitgereikt. Deze penning wordt bij bijzondere gelegenheden uitgereikt aan mensen die bijzondere verdiensten voor de kerk in Zoetermeer hebben verricht.

De Nicolaaspenning werd uitgereikt aan Leo den Brabander, Herman Buitendijk en Ton Vermeulen. Pastoor van der Bie benadrukte dat een kerk meer is dan een gebouw van vier muren, maar midden in de samenleving staat: "Juist de inzet van deze mensen maakt de parochie levend!"

Na de feestelijke H.Mis het eerste exemplaar van het jubileumboek aan vertegenwoordigers van de 5 kerkgebouwen in Zoetermeer.

 

Feestweek

In de Feestweek zullen er in de kerk en in het parochieel centrum De Kapelaan, gelegen naast de kerk, verschillende activiteiten plaatsvinden.

18 mei 2016, woensdag

12.45 uur Lunchpauzeconcert in de Nicolaaskerk m.m.v. Ronald de Jong (orgel), Josje Goudswaard (piano) en Lisette Emmink (Sopraan). Zie ook www.concertenzoetermeer.nl

19 mei 2016, donderdag

14.00 - 16.00 uur 'Denkend aan vroeger' door Jo Fijen in 'De Kapelaan'. Een nostalgische middag voor senioren over de rol van de Nicolaaskerk in ons leven. Oude foto's zijn welkom! Aanmelden wordt op prijs gesteld via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de KBOZ T: 079-3616788.

20 mei 2016, vrijdag

20.00-22.00 uur 'Denkend aan de toekomst' door Walther Burgering in 'De Kapelaan'. Gesprek tussen generaties, aanmelding wordt op prijs gesteld via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

21 mei 2016, zaterdag

14.00-16.00 uur Samen met kunstenares Ellen Vermeulen in 'De Kapelaan', kunstwerken maken door bijbelteksten te vertalen in kleuren. Aanmelding wordt op prijs gesteld via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

22 mei 2016, zondag

11.00 Feestelijke H.Mis door bisschop Monseigneur J. van den Hende in de H.Nicolaaskerk12.30 'Met een speelse kijk op de toekomst van de kerk in de Nederlandse Maatschappij', lezing door Paul van Geest in 'De Kapelaan' en afsluiting

 

De week wordt afgesloten op zondag 22 mei om 11 uur door de Rotterdamse bisschop J. van den Hende.  Het hele programma staat ook op de website www.nicolaasparochiezoetermeer.nl.

 

 

-advertenties-

-goede doel-