De hoofdbibliotheek zal van 15 t/m 30 mei 2016 worden gesloten vanwege de verbouwing van het Stadhuisplein en de rest van het Stadhuiscomplex. De bibliotheek zal op 31 mei 2016 haar deuren openen aan de Duitslandlaan 440 wat op 5 minuten loopafstand is van de huidige locatie.

Naar verwachting is de renovatie van het complex in september 2017 afgerond. Kijk ook op de Facebookpagina van de bibliotheek voor foto's van de verbouwing en de verhuizing!

Alternatieve dienstverlening tijdens de sluiting van de Hoofdbibliotheek

De Hoofdbibliotheek (inclusief de partners Meerpunt, FabLab, Volksuniversiteit en Gilde Samenspraak) is gesloten vanaf zondag 15 mei t/m maandag 30 mei. Het JIP en het VIP hebben een eigen ingang en blijven een week langer open.

  • Vanaf 12 april tot aan de sluiting geldt een verlengde leentermijn van 7 weken voor alle materialen (en in alle vestigingen). Geleende materialen hoeft u dus pas na de sluitingsperiode in te leveren.
  • Het maximum aantal te lenen materialen wordt in deze periode voor de jeugd aangepast van 10 naar 20 items.
  • Gereserveerde materialen die op 15 mei nog niet zijn opgehaald in de Hoofdbibliotheek, kunt u (naar keuze) ophalen in de wijkbibliotheken Rokkeveen of Oosterheem. U wordt hierover gemaild of gebeld tijdens de sluitingsperiode.
  • Ook als u tijdens de sluitingsperiode een afhaalbericht voor de Hoofdbibliotheek ontvangt, kunt u de reserveerde materialen ophalen in één van de wijkbibliotheken. U wordt hierover gemaild of gebeld tijdens de sluitingsperiode.
  • Tijdens de sluitingsperiode kunt u vragen over de collectie en de beschikbaarheid ervan ook telefonisch stellen via nummer  079 - 34 38 200 (tijdens kantoortijden)
  • De website en de catalogus zijn normaal bereikbaar, net als de mobiele app Bibliotheek Wise. Hierdoor kunt u gewoon de catalogus raadplegen en titels zoeken, reserveren en/of verlengen, en inloggen op Mijn Menu.
  • Reserveren tijdens de sluitingsperiode is mogelijk, alleen zullen reserveringen uit de collectie van de Hoofdbibliotheek pas later beschikbaar komen. Reserveren uit de collecties van de wijkbibliotheken is wél direct mogelijk. Geef bij uw reservering aan of u de gereserveerde materialen wilt ophalen in wijkbibliotheek Rokkeveen of Oosterheem!
  • Wilt u tijdens de sluitingsperiode toch geleende materialen inleveren, dan kan dat tijdens openingstijden in de wijkbibliotheken, en buiten openingstijden via de boekenbussen.

-advertenties-

-goede doel-