Het barrokensemble La Máquina del Tiempo speelt op 21 mei in de Oosterkerk. Dit stuk is geïnspireerd door 'The Time Machine' van schrijver H.G Wells en zal de luisteraar meenemen op een muzikale tijdreis door de 17e en 18e eeuw. Zij doen dit met traverso, cello en historische klavieren.

 

Barokensemble La Máquina del Tiempo

Op zaterdag 21 mei speelt barrokensemble La Máquina del Tiempo om 16.00 uur in de Oosterkerk. Geïnspireerd door H.G. Wells roman The Time Machine, willen de leden van dit ensemble zaterdag een soortgelijke reis door de tijd met het publiek ondernemen, maar dit keer is het een muzikale reis door de 17e en 18e eeuw met hun programma ‘De triomf van de Fluit’. De leden van het ensemble spelen op kopieën van historische instrumenten: Sannie de Jongh (traverso), Inés Salinas (cello) en Liene Madern-Stradina (historische klavieren).

 

Gratis zaterdagmiddagconcert

Toegang tot dit zaterdagmiddagconcert is gratis. Het concert vindt plaats onder auspiciën van de vorig jaar opgerichte Stichting Podium320. Deze stichting biedt een podium aan muziek en andere kunstuitingen, van klassiek tot eigentijds. Alle uitvoeringen van Podium320 vinden plaats in de Oosterkerk, Oosterheemplein 320, tegenover Jumbo. Meer informatie vindt u via www.podium320.nl
Foto: La Máquina del Tiempo

 

-advertenties-

-goede doel-