Gidsen van de Reinildagroep op zomerkamp in 1959Scoutinggroep John McCormick (JMC) organiseert op zaterdag 4 juni 2016 een groots jubileumfeest in verband met het 70-jarig bestaan van de vereniging. De oudste Scoutinggroep in Zoetermeer werd op 17 maart 1946 opgericht door Jan van Well, pastoor van de St. Nicolaasparochie.

Het programma start om 13.00 uur op het Promenade Plein in het Stadshart. Vanuit het Stadshart lopen de padvinders in groepjes verschillende tochten, die hen voeren langs historische plekken in Zoetermeer, zoals de Nicolaaskerk en het graf van John McCormick. 

Laatste steen

Clubhuis De ChuteRond 16.00 uur arriveren de leden bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Op dat moment start ook de reünie voor de oud-leden van de Nicolaas-, Reinilda- en John McCormickgroep. Om 17.00 uur legt burgemeester Charlie Aptroot de laatste steen van het jubileumcadeau; met hulp van sponsors is het de scouts gelukt om het buitenterrein rondom het clubhuis opnieuw te bestraten en een geheel nieuwe kampvuurkuil te laten plaatsen.

Foodmarket

Na het ontsteken van het vuur opent de foodmarket met diverse kramen. De dag voor de jeugdleden om 19.00 uur afgesloten. Voor de reünisten loopt de 70’s party nog tot 22.00 uur door.

Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en vele foto’s van 1946 tot nu zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl.

-advertenties-

-goede doel-