DSC 1237De Zoetermeerse Brenda Hartgring werd door Wethouder Isabelle Vugs verrast met een bos bloemen en een cheque van 350 euro. Brenda kookt voor mensen die het moeilijk hebben of niet meer zelfstandig kunnen koken. Plots ging haar keukenmachine kapot en werd koken voor anderen een stuk lastiger. De wethouder wil graag dat Brenda haar goede werk voort kan zetten.

DSC 1224Het is zomaar een huis in Zoetermeer, maar de bewoonster is bijzonder. Brenda Hartgring kookt voor mensen die niet altijd alleen willen eten, maar ook voor mensen met een smalle beurs. Zij is begaan met de mensen en zoekt altijd een manier om te kunnen helpen. Zo zijn er ouderen die niet meer zelf kunnen koken en soms zelfs vergeten om te eten. Brenda wil met haar stichting 'Iedereen een maaltijd' zorgen dat ouderen samen gaan eten met iemand die het niet zo breed heeft. Zo zijn de ouderen geholpen en komt een vrijwilliger de maaltijd brengen. Samen eten zij dan wat Brenda en haar vrijwilligers gekookt hebben.

Brenda brengt veel tijd door in haar keuken en haar keukenapparaten maken overuren. Plots ging haar keukenmachine kapot en sinds die tijd moet alles met de hand gesneden worden. Ook ander apparaten hebben het begeven en dat is voor Brenda uit eigen zak niet zomaar te vervangen.

Wethouder Isabelle Vugs stond plots voor de deur met een grote bos bloemen en een cheque van 350,- euro om een nieuwe keukenmachine aan te schaffen. Verrast deed Brenda de deur open en bood de wethouder meteen zelfgemaakte taart aan. Brenda: "Dit is top! nu hoef ik niet langer alles zelf te snijden. Ik vind het geweldig dat de wethouder dit voor onze stichting wil doen".

Vrijwilligster Louise v/d Vijver werd ook op een bos bloemen getrakteerd. Een stichting als Iedereen een maaltijd is afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren.  Isabelle complimenteerde Brenda voor haar inzet voor de medemens: "Dit is een fantastisch initiatief van iemand met het hart op de goede plaats. Ik heb afgesproken dat ik binnenkort een keer mee kom helpen koken".

DSC 1221 DSC 1222
Verbaasde Brenda ontvangt de wethouder Vrijwilligster Louise ook in de bloemen gezet

-advertenties-

-goede doel-