Marieke heeft net haar middelbare school afgerond en wil aan het werk, maar óók verder leren. Jolanda is haar baan kwijt maar er is geen werk in haar vakgebied.  En Gerard zoekt naar mogelijkheden om zijn personeel te scholen. Herkenbaar? Of je nu werkzoekend, werknemer, werkgever of student bent, 18 of 58, je kunt met jouw scholings- of loopbaanvraag terecht bij het Leerwerkloket.

 

Logo Werken en Leren rgbHeb je vragen over leren en werken als: Welke opleiding past bij mij en waar kan ik die volgen? Waar vind ik een stageplek? In welke sector heb ik als werkzoekende de meeste kans op werk? Wat zijn de mogelijkheden voor om– en bijscholing? Kan ik op mijn leeftijd nog een nieuw beroep kiezen? Kan ik mij laten testen? Wat is mijn ervaring waard? Dan kan je terecht bij de scholingsadviseur van het Leerwerkloket voor een deskundig en onafhankelijk advies. Aan deze dienstverlening zijn geen kosten verbonden

Als werkgever kun je je huidige personeel scholing aanbieden. Er zijn diverse subsidies die bij- en omscholing ondersteunen. Heb je al eens overwogen om leerbedrijf te worden waarbij je praktijk en opleiding aanbiedt aan (nieuwe) werknemers? Het scholingsadviseur van het Leerwerkloket adviseert je over de mogelijkheden.

Leren en werken zijn tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Een goede opleiding vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. En wie aan het werk is, moet bijblijven. Leren is niet alleen waardevol voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Bedrijven hebben gekwalificeerde werknemers nodig. Vandaag de dag zijn mensen en organisaties nooit uitgeleerd!

Kijk op haaglanden.lerenenwerken.nl en zuidhollandcentraal.lerenenwerken.nl voor een Leerwerkloket in jouw buurt.

-advertenties-

-goede doel-