20160616 86167

Wethouder Mariëtte van Leeuwen en Kwadraad-medewerker Margo Zandbergen bij de lancering van de nieuwe website

 

Scheidingspunt Zoetermeer is de nieuwe website in Zoetermeer voor alle vragen rondom scheiding. De website werd donderdag 16 juni gelanceerd door wethouder Mariëtte van Leeuwen, samen met alle samenwerkingspartners.

 

20160616 86162Het Scheidingspunt Zoetermeer is een initiatief van projectgroep MASZ (multidisciplinaire aanpak scheidingen zoetermeer). Hierin participeert Kwadraad samen met collega’s van de volgende Zoetermeerse samenwerkingspartners: de Opvoedpoli, Jeugdformaat, MEE Plus Support, Scheidingsbegeleiding Zoetermeer, Meerpunt.

Allen hebben expertise op het gebied van scheiding en begeleiden gescheiden gezinnen in Zoetermeer. Zij bieden preventieve, maar ook specialistische jeugd- en volwassen zorg (GGZ), bemiddeling en praktische / zakelijke begeleiding.

Scheidingspunt.nl

Deze website geeft ouders, jongeren, familie en andere betrokkenen rond het gezin praktische tips en handvatten over wat te doen bij een (echt) scheiding, maar ook bij het vormen van een nieuw/ samengesteld gezin. Het belang van het kind staat voorop. Naast tekst, blogs, foto’s, links, boekentips en agenda zijn er ook korte filmpjes te zien waarin ‘ervaringsdeskundige’ jongeren en (stief-)ouders vertellen wat zij hebben geleerd van hun situatie. Belangstellenden kunnen, via de website, ook hun vragen stellen.

-advertenties-

-goede doel-