Zesentwintig vwo-leerlingen van het Alfrink College deden afgelopen weekend mee aan de Global Student Leadership Summit in het World Forum in Den Haag  De bijeenkomst werd georganiseerd door Education First. 

In totaal deden twaalfhonderd leerlingen mee, Zij werkten in internationale teams aan het bedenken van oplossing voor wereldvraagstukken op lokaal niveau. Een groep Alfrink-leerlingen onder aanvoering van Melissa Stoel won de 'popular vote' als het beste project. Linda Guo won met haar video over mensenrechten een We Share prijs.

Inspirerende sprekers

Heel bijzonder was de aanwezigheid van de kleinzoons van Mandela en Gandhi. Zij spraken de leerlingen toe. Mandela sprak over hoe belangrijk het is om groot te dromen. Gandhi vertelde over een gesprek met zijn grootvader, waarin hij als agressieve puber leerde om eerst vrede in zichzelf te vinden. Verander eerst jezelf gaf hij de jongeren mee, voordat je de wereld wilt veranderen. Hij gaf zo inhoud aan de beroemde woorden van zijn grootvader: 'Be the change you want to see in the world’.

 

Ghandi met Melissa Stoel Ndaba Mandela
Foto: Ghandi met Melissa Stoel Foto: Ndaba Mandela

-advertenties-

-goede doel-