De gemeenteraad van Zoetermeer heeft tijdens het voorjaarsdebat uitgebreid op 27 juni 2016 gesproken over de financiële koers van de gemeente voor de komende jaren. Een belangrijk punt wat tijdens het debat naar voren kwam was dat Zoetermeerders een recreatief zwembad missen in de stad. De raad heeft het college opgedragen de mogelijkheden voor recreatief zwemmen te onderzoeken.

 

noordaa strandweerDe inkomsten en uitgaven van de gemeente zijn in evenwicht. Het gaat om ongeveer 400 miljoen per jaar. Wel staan de inkomsten onder druk omdat bij het Rijk wordt bezuinigd. De Perspectiefnota bevat verschillende voorstellen die positief uitwerken voor inwoners en het bedrijfsleven. De woonlasten stijgen amper. De OZB en de afvalstoffenheffing stijgen met de inflatie mee. De rioolheffing stijgt in 2017 minder dan eerder verwacht omdat de onderhoudskosten aan het riool lager uitvallen.

Recreatief zwemmen en leefomgeving

Zoetermeerders missen een recreatief (binnen)zwembad. De raad wil dat het college gaat onderzoeken hoe recreatief zwemmen weer mogelijk wordt zonder dat dit tot structurele kosten voor de gemeente leidt. Bekeken wordt ook of er meer sport- en speelgelegenheden in het water bij het Noord-Aa kunnen komen, zoals een glijbaan of waterattractie.

Recreatie in het openbaar gebied wordt bevorderd, bijvoorbeeld door het aanwijzen van plaatsen waar mensen kunnen bbq-en of feestjes houden zonder dat hiervoor een vergunning nodig is. In samenspraak met kunstenaars wordt een plan opgesteld om meer kunstenaars in de stad te laten exposeren.

 

Impuls voor nachtvervoer

Het nachtvervoer krijgt een impuls. Omdat veel Zoetermeerders ook ’s nachts gebruik willen maken van het openbaar vervoer, wordt met diverse partijen het gesprek aangegaan over betere (directe) nachtverbindingen tussen Rotterdam, Leiden en Den Haag.

In Winkelcentrum Rokkeveen moeten opnieuw bankjes komen.

 

-advertenties-

-goede doel-