AankondigingUsha enMoniqueAteliers 1819 presenteert in het NH-hotel in Zoetermeer de nieuwe Duo expositie van Monique Giel en Usha Ramesh. De twee totaal verschillende kunstenaars laten in de lobby van het hotel hun werk zien, waarbij fotografe Giels dans en beweging vastlegt en Ramesh haar kleurrijke Indiase achtergrond laat zien.

Monique Giel is fotografe en wil met haar werk de variatie van patronen en beweging weergeven. Patronen in de natuur maar ook die door de mens gemaakt zijn. De natuur die zijn prachtige kleuren weergeeft en door de mens gemaakte patronen die elke kleur kunnen aannemen. De natuur en de mens zijn ook in beweging. De natuur door de verandering van weersomstandigheden en seizoenen.. De mens op elk moment. Dans is de beweging die ze heeft vastgelegd. Mysterieus, gekleurd en telkens veranderend.

Usha Ramesh laat zich inspireren door de kleuren en omgeving van haar achtergrond. Haar liefde voor Indiase stof laat zij zien in haar werk door het gebruik van felle kleuren. In ander werk tekent zij Kolams. Kolams zijn een eeuwenoude maar nog levende traditie in India. Het zijn mandala-achtige tekeningen die elke dag worden getekend voor de voordeur van het huis. Ze staan als symbool van voorspoed en een uitdrukking van vreugde. Er zijn duizenden verschillende patronen gemaakt met stippels of met lijnen.

Usha Ramesh maakt gebruik van de druktechniek ‘droge naald’. De tekening wordt op een zinkplaat ingekrast, geïnkt en onder een persplaat afgedrukt.

De opening van de expositie is op zondag 3 juli om 15uur in de lobby van het NH hotel, de expositie is te zien van 1juli tot 26 augustus 2016

-advertenties-

-goede doel-