20160630 86696Alle kinderen van Kinderdagverblijf Het Flamingonest aan de Busken Huethove 8-10 in Buytenwegh verzamelden zich donderdag 30 juni vol verwachting bij het verteltheater. Er kwamen allemaal belangrijke mensen op bezoek, zoals de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager. Maar de kinderen hadden vooral oog voor ‘de kleine kangoeroe’!

Het Flamingonest, van KERN Kinderopvang Zoetermeer, kreeg een eigen BoekStart leeshoek. Door de wethouder en voorleescoördinator van Het Flamingonest werd de nieuwe boekenhoek geopend. De kinderen lieten samen met de juffen een lied horen waar zij zelf de muziek bij maakten. Nadat de wethouder en een medewerker van de bibliotheek de kinderen hadden gefeliciteerd met de boekenhoek en alle mooie boeken die daar staan, werd het lintje doorgeknipt en mochten de kinderen helpen om de kranten weg te scheuren.

20160630 86688 20160630 86703

 

De kleine kangoeroe

20160630 86713De juffen van het kinderdagverblijf zijn door de Bibliotheek getraind in interactief voorlezen. Juf Elleke is opgeleid tot voorleescoördinator. De (voor)leesplek is compleet ingericht, inclusief een aantrekkelijke startcollectie gericht op baby’s en peuters. Door juf Elleke werd het verhaal ‘De kleine kangoeroe’ voorgelezen. Zij had zich verkleed als kangoeroe en had grote vertelplaten die ze liet zien in de voorleeskast, een voorleestheater. De kinderen werden meegenomen in het verhaal doordat de juf vragen stelde over dingen die op de platen te zien waren.

BoekStart

BoekStart in de Kinderopvang is een structurele samenwerking tussen de Bibliotheek en de kinderopvang, met als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren en te professionaliseren. Met subsidie van Stichting Lezen heeft Bibliotheek Zoetermeer succesvol samengewerkt met Het Flamingonest en binnen dit kinderdagverblijf een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe groter hun voorsprong is op school.

 

Tekst: Robine Neijssel

-advertenties-

-goede doel-