nw parcoursDe 'Total Exercise Obstacle Run', een hardloopwedstrijd met hindernissen, gaat, na bezwaren van het Kwaliteitsteam Buytenpark, niet door het natuurdeel van het park. De organisatie heeft het parcours voor de loop die morgen zal plaatsvinden aangepast. De loop wordt nu gehouden op de vroegere mountainbikeheuvel.

Na een brandbrief van Kwaliteitsteam Buytenpark aan het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeente de eerdere vergunning ingetrokken en vervangen door een vergunning met een ander traject. Gebruikmaking hiervoor van het Natuurdeel van het Buytenpark is in strijd met het Bestemmingsplan Buytenpark (2012). Het Natuurdeel is niet bedoeld voor intensieve recreatie, daarvoor is vooral het Sport-bestemde deel van het Buytenpark bedoeld, tot en met SnowWorld.

Ook bezwaar tegen dogsurvival en mudrace

Daarnaast heeft het Kwaliteitsteam Buytenpark ook bezwaar gemaakt tegen de tegelijkertijd verleende vergunning voor de dogsurvival en mudrace op zondag 21 augustus. Daar is namelijk hetzelfde mee aan de hand. Ook die route gaat voor de helft door een Natuur-bestemd deel van het Buytenpark:

-advertenties-

-goede doel-