Klassiek op het Water groot succes 1De zevende editie van avondprogramma ‘Klassiek op het Water’ aan de Dobbe was een groot succes. Het klassieke programma voor jong- en oud trok veel publiek. Tijdens het avondconcert van Klassiek op het Water genoot het publiek van een afwisselend muziekprogramma. Met een klassiek concert op de Dobbe sloot Klassiek op het Water donderdagavond de week af. Wethouder Robin Paalvast en Margreet van Driel openden het podium.

Klassiek op het Water groot succes 2Bij de kindervoorstelling ‘Carnaval der Dieren’ luisterden de aanwezige kinderen aandachtig naar de sfeermuziek en stem van Arjan Smit (bekend van o.a. Sesamstraat). Hij legde op een prachtige manier uit welke dieren er door middel van muziek werden uitgebeeld.

Diverse jonge talenten van CKC & partners schitterden op het grote podium. Het publiek genoot van pianist Niels van der Kolk, drie winnaars van het HKZ-CKC Muziekconcours The Young Fiddlers (viool), Chun Kit NG (piano), Jun Bai de Jong (gitaar) en tot slot de swingende djembégroep olv Omar Mbengue.

De blazers en slagwerkers van het ensemble The Hague Brass sloten het avondprogramma af met originele muziekstukken en arrangementen. Het publiek genoot zichtbaar van de mooie klanken van dit grote koperen ensemble.

Festival Klassiek op het Water
Het avondprogramma maakt onderdeel uit van de zevende editie van het festival Klassiek op het Water waarbij Zoetermeerse inwoners, jong en oud, kennis kunnen maken met klassieke muziek. Het Festival bestaat uit een dagprogramma voor scholen, een activiteitenprogramma bij verschillende culturele instellingen en een avondprogramma. Klassiek op het Water wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, OPOZ, UNICOZ, Gemeente Zoetermeer, CKC & partners, Floravontuur Promotie Zoetermeer en alle culturele instellingen en donateurs.

-advertenties-

-goede doel-