Scholenprogramma Klassiek op het Water 01072016

De leerlingen van groep 1/2a van De Paulusschool leren trommelen tijdens de workshop ‘Wereldmuziek’ van Luis Bautista

Het CKC scholenprogramma is gedurende het festival Klassiek op het Water druk bezocht. Een recordaantal van zo’n 3000 leerlingen nam deel aan het programma dat in het teken stond van klassieke muziek. Om aan de grote vraag van afgelopen jaren te kunnen voldoen is het programma dit jaar uitgebreid.

De basisschoolleerlingen en docenten bezochten afgelopen week het CKC gebouw en volgden daar diverse workshops en klassieke muziekvoorstellingen. Het doel van deze leerzame en interactieve activiteiten is de leerlingen spelenderwijs kennis te maken met klassieke muziek. CKC & partners bood de kinderen een voller programma aan dan ooit, boordevol leuke én muzikale gratis lessen. De leerlingen konden tijdens de workshops instrumenten bespelen, zoals viool, djembé, gitaar of piano. Dans en zang stond ook op het programma, bijvoorbeeld improviseren op ‘Peter en de Wolf’.

Wethouder van onderwijs Isabella Vugs bezocht woensdag CKC & partners en woonde met 150 kinderen de voorstelling ‘Carnaval des Animeaux’ bij. Klassiek op het Water wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, OPOZ, UNICOZ, Gemeente Zoetermeer, CKC & partners, Floravontuur Promotie Zoetermeer en alle culturele instellingen en donateurs.

 

-advertenties-

-goede doel-