Rastaplas persfoto 2016

Van de zomer hebben we dit jaar nog niet heel veel gemerkt. Hopelijk is dat op zaterdag 16 juli wel het geval. Deze dag zal namelijk het gezellige festival Rastaplan op het Noord AA strand plaatsvinden, met verschillende artiesten uit binnen- en buitenland. Door leuke muziek en activiteiten zal dit een gezellige dag worden, met hopelijk een beetje zon!

 

Dit jaar zullen onder andere de Rootsriders met hun tribute to Bob Marley het hoofdpodium van Rastaplas betreden, waar zij hun 10 jarig bestaan met ons zullen vieren!

Old school

 

Old school Jamaicaanse reggae veteraan Anthony Johnson zal samen met de band Dreadless de roots van de reggae ten gehore brengen. Waarna we Micah Shemaiah, een van Jamaica’s snelst groeiende talenten op ons podium mogen verwelkomen. Samen met de Rude Cut band zal hij de grondvesten van het Noord AA strand doen laten schudden!

Krachtige reggae

Luister en beleef jij graag krachtige reggae met invloeden van roots, ragga, dub, ska, hip hop en balkan? Dan is Roots Rising, een reggae band die maar liefst 11 leden telt, echt iets voor jou. Laat je verder verrassen door de sterke rootsreggae klanken van de Jahvolutionband, gecombineerd met de frisse en actieve zangpartijen van Verse Ital & Zed-I.

Eén groot feest

Tussen deze geweldige bands door zullen drie dj’s genaamd Hobbol, Reggae Barbie en DJ Spitfire vrolijke plaatjes draaien om de relaxte vibe erin te houden.
Afgezien van het hoofdpodium hebben we deze editie maar liefst twee Dub Soundsystems uitgenodigd die elk met hun set een eigen feestje gaan bouwen! Journeyman Soundsystem uit Groningen krijgt een eigen plaats op het strand. Ook het populaire Legal Shot Soundsystem uit zuid Frankrijk zal voor het eerst in Nederland met hun zelfgebouwde en doorontwikkelde soundsystem een eigen area creëren op ons unieke festivalterrein, een primeur op Rastaplas! Beide soundsystems zullen een dag- en avondvullende sessie geven op deze 13e editie van Rastaplas festival!

Voor ieder wat wils

Zoals elk jaar is er ook voor kinderen genoeg te beleven. Samen met Repair Kid worden van oude apparaten de mooiste kunstwerken gemaakt en wordt er flink op los gesprongen op het grote springkussen.

Dus hou je ervan om met je blote voeten in het water naar heerlijke roots reggae te luisteren, dans je liever in het zand op dikke dub, lig je graag in het gras met een hapje en een drankje of wandel je even langs de gezellige festivalmarkt. Op Rastaplas is voor ieder wat wils!

Meer informatie 

Het festival is geopend van 12:00 uur tot 24:00 uur
Dag tickets €17,50
Er zijn een beperkt aantal pre-sale tickets beschikbaar!
Dus ga snel naar www.rastaplas.nl en betaal maar €12,50
Kinderen tot 12 jaar gratis
Zoetermeerpas-houders krijgen €7,50 korting en kunnen voor €10 aan de poort een ticket kopen

-advertenties-

-goede doel-