De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 komen eraan en de voorbereidingen daarvoor gaan nu al beginnen. De PvdA Zoetermeer geeft in 6 avonden de cursisten meer inzicht in de gemeentepolitiek. Want wat doet een raadslid eigenlijk?

raadzaalDe PvdA in Zoetermeer is op zoek naar bevlogen mensen die een actieve rol willen spelen in de partij en/of in de lokale politiek. In de nieuwe leergang die de PvdA in het najaar van 2016 organiseert, maken de cursisten kennis met de plaatselijke afdeling en ontdekken ze welke mogelijkheden er zijn om actief te worden in de partij. Er is altijd wat leuks te doen dat bij iemands interesses en mogelijkheden past. Als cursisten willen meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kunnen zij zich oriënteren op het raadswerk en wat dat inhoudt. Wat komt er op de gemeente af de komende jaren? Hoe ga je als raadslid om met de media, hoe genereer je aandacht voor jouw standpunten en resultaten?

In zes avonden van elk twee uur krijgen de cursisten een unieke kijk in de politieke keuken en les over de beginselen van de PvdA en de geschiedenis van de sociaal-democratie. Voor elke bijeenkomst worden aansprekende inleiders uitgenodigd uit de landelijke en de lokale politiek. Ook wordt een bezoek aan de Tweede Kamer gebracht.

De bijdrage in de kosten voor de leergang (inclusief het bezoek aan de Tweede Kamer) is € 35. Studenten betalen € 15. Lidmaatschap van de PvdA is niet verplicht.

Aanmelden kan tot 21 augustus 2016 via afdelingssecretaris Susanne Bout: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De cursusdata zijn: 21 september, 5 oktober, 26 oktober,

9 november, 23 november en 14 december 2016.

-advertenties-

-goede doel-