scouting 2Voor de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick is 2016 een groot jaar. Dit jaar viert de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormich namelijk haar 70-jarig bestaan. Niet alleen is dit gevierd met een reünie, maar ook met een zomerkamp! Eén groot feest dus.

Na de geslaagde reünie, die plaatsvond op zaterdag 4 juni, gaan alle leden volgende week gezamenlijk op zomerkamp.

Kamperen in België

De Bevers (5-7 jaar), de Sioniehorde (Welpen, meisjes 7-11 jaar), de Dewanihorde (Welpen, jongens 7-11 jaar), de Gidsen (Scouts, meisjes 11-15 jaar), de Verkenners (Scouts, jongens 11-15 jaar), de Vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen), de Explorers (15-18 jaar), de Pivo’s (Roverscouts 18-21 jaar) en de Palostam (21+) verblijven van 9 tot en met 16 juli op een kampeerterrein in het Belgische plaatsje Kasterlee.

Eén grote verrassing

Op vrijdag vertrekken de Explorers al op de fiets richting kampeerterrein De Hoge Rielen, vlak over de grens in België. Zaterdagmiddag worden de overige scouts naar het grote natuurgebied gebracht waar in tenten zal worden gekampeerd op terrein K6.

Gezamenlijk zal het jubileumkamp worden geopend. Wat er vervolgens gaat gebeuren is één grote verrassing voor de scouts. Het beloofd in ieder geval een groot feest te worden.

Hoogtepunt van het Scoutingjaar

Het zomerkamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven. Natuurlijk onder begeleiding van ervaren en gedreven leiding.

Na het zomerkamp, waarmee scoutingseizoen 2015-2016 wordt afgesloten, hebben de jeugdleden een aantal weken vakantie. Op 27 augustus 2016 vindt vervolgens het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste van elke speltak (leeftijdsgroep) over gaan naar de volgende. Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden. Ook de leiding kan in het nieuwe seizoen nog wat versterking gebruiken. Voornamelijk de welpen zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Meer informatie

Ga voor informatie over Scouting JMC naar de website: www.johnmccormick.nl. Ook zijn hier tijdens het zomerkamp de belevenissen van de scouts te volgen met een dagelijkse kampkrant en de nodige foto’s en filmpjes.

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-