oudefilmcameraOp het youtube kanaal heeft Zoetermeer Actief een aantal filmpjes die leuk zijn om even terug te kijken. Daarom in dit item 'Terug-kijken' zomaar een paar filmpjes die nog actueel zijn of juist achterhaald. Vandaag zien we om naar:  Verkoop 't keerpunt.

In onze serie dit keer twee films over de verkoop van het zwembad.

In 2013 moesten er ernstige bezuinigingen doorgevoerd worden door de economische crisis: zwembad 't Keerpunt werd verkocht. Het instructiebad zou worden behouden voor het leszwemmen en het recreatiegedeelte zou een Wellness paradijs worden. 

Op 26 april 2013 kondigde de wethouder de verkoopplannen aan van het zwembad in het Van Tuylpark

 

 

 

Op 7 maart 2014 is de verkoop rond. Mariƫtte is blij met de verkoop en de komst van een Wellness centrum. Ook is zij blij dat een ander zwembad hierdoor behouden kon blijven, waardoor het zwemlessen op niveau kunnen blijven.

 

 

Op 8 juli 2015 is er een kortgeding aangespannen om het buitenbad in de zomermaanden op tijd open te krijgen voor recreatief zwemmen. Van bouw activiteiten van de Sweetlake Wellness is dan nog niets te vernemen. Een jaar later staat het 'Wellness gedeelte' nog steeds leeg. En wordt de roep om recreatief zwemwater in Zoetermeer steeds luider.

Een quote uit ons artikel van 28 juni 2016 : "De gemeenteraad van Zoetermeer heeft tijdens het voorjaarsdebat op 27 juni 2016 uitgebreid gesproken over de financiƫle koers van de gemeente voor de komende jaren. Een belangrijk punt wat tijdens het debat naar voren kwam was dat Zoetermeerders een recreatief zwembad missen in de stad. De raad heeft het college opgedragen de mogelijkheden voor recreatief zwemmen te onderzoeken".

Wel is het buitenbad gewoon op tijd opengegaan in de zomer van 2016. Een kaartje kost dan 5 euro.

 

Wordt lid van ons Youtube kanaal en blijft op de hoogte van het laatste nieuws: youtube.com/zoetermeeractief

-advertenties-

-goede doel-