20160629 104649Samen met een recordaantal kinderen gingen ook de kinderen van De Drie Ballonnen weer de blubber in op woensdag 29 juni 2016. ModderDag laat kinderen weer ontdekken wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven.

20160629 103217Wie kan er dit jaar het verste glijden, de hoogste moddertoren maken of het lekkerste moddertaartje bakken? Met een zand/water poel, aarde/water poel, een aardetafel, een modderbad en modder-zeepglijbanen om op volle snelheid overheen te glijden zagen zowel de peuters en kleuters als de pedagogisch medewerkers van kinderopvanglocatie De Drie Ballonnen Oosterheem er de lol wel in. Na een aarzelend eerste laarsje in de blubber, kon een heerlijk modderbad niet uitblijven! De Drie Ballonnen wil kinderen spelenderwijs de leukste natuurlessen meegeven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Daarom staat na de aftrap op 29 juni, heel de week erna nog in het teken van modder.

International Mud Day
Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland waren op 29 juni 2016 tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk omdat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel toe. Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden. En niet te vergeten: buitenspelen in een natuurrijke omgeving draagt bij aan een positievere houding en gedrag tegenover natuur en milieu.

 

-advertenties-

-goede doel-