oh station dreeslaan 2De HTM gaat een stuk van de RandstadRail lijn 4 in Oosterheem aanpakken. Dit om de geluidshinder terug te dringen. In de weekenden van 16 en 23 juli is er hierdoor geen reizigersvervoer mogelijk. De HTM zet dan ook vervangend vervoer in.

Bewoners klagen al lange tijd over de geluidshinder. In 2014 is dit onderzocht en is gebleken dat de norm overschreden werd. De HTM is vanaf 2015 bezig om maatregelen te treffen. Met een financiƫle steun van de Metropolregio van twee miljoen euro komt er geluiddempend materiaal. Deze zal aangebracht worden tussen de rail en naast de rails. Eerder is hiermee al een geslaagde proef gedaan.

Het gaat om het traject Willem Dreeslaan - Oosterheem - Javalaan.

De HTM liet weten dat niet zij, maar de gemeente Zoetermeer de werkzaamheden gaat uitvoeren. Dit mits alle benodigde materialen voor handen zijn. Omwonenden zijn blij met deze aanpassing en hopen dat zij over twee weken veel minder RandstadRail horen.

De reiziger zal in de komende twee weekenden gebruik kunnen maken van de bussen die de HTM inzet als vervangend vervoer.

 

Zie ons eerder artikel: geluidscherm-bij-viaduct-oosterheemlijn

 

 

-advertenties-

-goede doel-