De Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC) bestaat 70 jaar. Dit willen de scouts niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo is de scoutinggroep van 9 t/m 16 juli 2016 met al haar leden op zomerkamp in het Belgische plaatsje Kasterlee. Daar maken zij er één groot feest van.

 

DSC06805

 

Alle afdelingen van JMC, van Bevers (vanaf 5 jaar) tot en met de Palostam (21+) zijn neergestreken op kampeerterrein De Hoge Rielen in Kaserlee voor hun Zomerkamp. Iedere speltak (leeftijdsgroep) draait een eigen programma maar wel met een gezamenlijk thema: Let’s Party, want dit jaar is het elke dag feest! Zo begon de feestweek zaterdag 9 juli natuurlijk met de 70 ste verjaardag van de groep. Maar ook gaan de scouts Paaseieren zoeken, griezelen met Halloween, knuffelen op Dierendag en uit hun dak tijdens de Tropical Party. Heb je wel eens Kerst en Oud en Nieuw in de zomer gevierd? De scouts van JMC zullen het beleven!

 

DSC06541 DSC06825 DSC06866

 

Al werden de feestende scouts tijdens de eerste avond door de Sjamaan van tijd gewaarschuwd dat het niet goed is om alle feesten in één week te willen vieren. Hierdoor is Crampus vrijgekomen, een feestbeest dat er overdag lief en aardig uit ziet maar ’s avonds vervelend en onaardig wordt. De Sjamaan vertelde dat de scouts alleen de feesten in één week en door elkaar kunnen vieren door bepaalde opdrachten uit te voeren. Met de daarmee verdiende puzzelstukken kan vervolgens een ritueel worden ontcijferd om uiteindelijk de goed-en slechtaardige Crampus te verdrijven.

De scouts willen graag verder feesten dus gaan deze uitdaging natuurlijk aan. Naast de opdrachten van de Sjamaan hebben de scouts heel wat spannende en leuke activiteiten op het programma staan. Zoals een griezeltocht, dropping, hike, hoogteparcours, pionieren, zwemmen, kampvuur, bbq en een bonte avond met spetterend eind.

 

DSC06827 DSC06860 1

DSC06831

 

Ook is ‘Camp Feestkeet’ op het terrein te vinden om even tot rust te komen tijdens de drukte van het jubileumkamp of om even wat anders te doen. Bij de grote tent van Camp Feestkeet kunnen de scouts onder andere even chillen in de zithoek, knutselen, kletsen, lezen en buitenspeelgoed lenen.

Tijdens het jubileumkamp komt er elke dag een kampkrant uit en worden de nodige foto’s en filmpjes op de speciale kampsite geplaatst. Dus wie wil weten hoe het gaat afgelopen neemt een kijkje op www.johnmccormick.nl

Na de zomervakantie start scoutinggroep John McCormick met een nieuw scoutingseizoen en na het overvliegfeest van zaterdag 27 augustus 2016 is er weer plek voor nieuwe leden en leiding. Voor informatie kijk op www.johnmccormick.nl

 DSC06840

-advertenties-

-goede doel-