Burgemeester Aptroot bracht maandag 11 juli een bezoek aan het 65 jarig bruidspaar Swint-Leder. Mevrouw G. Swint-Leder en de heer D. Swint zijn op 12 juli getrouwd, ze hebben deze bijzondere dag al gevierd met de hele familie in Avifauna. Met een boottochtje, bezoek aan het park en een buffet had iedereen het naar de zin.

 

IMG 8562

 

De hele wereld gezien


Meneer en mevrouw komen beide uit een marine-gezin en hebben daardoor veel van de wereld gezien. Ze hebben in hun jeugd veel in Nederlands-Indiƫ gewoond. Mevrouw Swint vertelde aan de burgemeester wat ze heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog, trots vertelde ze dat ze gesterkt is door alle ontberingen. Mevrouw heeft voor haar trouwen gewerkt bij een banketbakker en ze laat bezoek graag ervaren dat ze het bakken van appeltaartjes niet verleerd is.


Mijnheer is naar de Ambachtsschool gegaan omdat het voetbalteam van die school zo goed presteerde. Vervolgens is hij na het doorlopen van de HTS werktuigbouw al snel gaan werken bij de Shell. Door alle reizen naar het buitenland mocht hij al vrij vroeg met pensioen. Ze gaan nog prima met hun tijd mee want mijnheer gebruikt regelmatig internet en de meeste webshops hebben geen geheimen voor hem.

 

Sinds 1997 in Zoetermeer


De familie is in 1997 naar Zoetermeer gekomen waar ze heel tevreden zijn met hun woning boven het winkelcentrum in Rokkeveen. Ze hebben 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.
Ze rijden beide nog auto en zijn een groot gedeelte van het jaar te vinden in Ouddorp (ZH) waar ze een stacaravan hebben. Dat is ook de reden dat de burgemeester deze keer geen bloemetje bij zich had. Het bruidspaar vertrekt namelijk snel naar de camping want daar moet de bruiloft ook gevierd worden. Ze komen al 29 jaar op deze camping en hebben er veel kennissen.


Foto's: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl

 

-advertenties-

-goede doel-