rv balijhoeve 5Stadsboerderijen De Balijhoeve en De Weidemolen hebben in de zomervakantie veel leuke activiteiten voor kinderen! Zo kun je een dagje meelopen met de boer, een partijtje boerengolf spelen of meedoen aan een Kook- en bakworkshop.

 

Dagje stadsboerderij op De Balijhoeve

Kijken is leuk, maar meedoen leuker. Trek een echte boerenoverall aan en kom de boer in de zomervakantie iedere dinsdag en donderdag meehelpen. ’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur kun je meehelpen met het verzorgen en voeren van de geiten en de kippen, verse eieren rapen en Vlaamse Reuzen of cavia’s knuffelen. ’s Middags kan je van 13.00 tot 15.30 uur meehelpen met verzorgen van pony’s en ezels zoals ze goed poetsen, hoeven krabben, hokken verschonen en opstrooien. De kosten zijn € 6,00 per kind. Met de bon uit het SpeelmeerPaspoort € 4,00. Bij beide activiteiten krijg je in de pauze een biologisch vruchtensapje. Inschrijven kan telefonisch bij De Balijhoeve, telefoon (079) 362 0832.

 

Boerengolf

Met klompen als golfstokken en dierfiguren als holes werk je een spelparcours af in de wei: dat is boerengolf op De Balijhoeve. Iedere woensdag en zaterdag vanaf 13.00 uur kun je een partijtje boerengolf spelen. De kosten zijn voor 1 ouder en max 4 kinderen met het SpeelmeerPaspoort € 4,00 en zonder € 6,00.

 

Kook- en bakworkshop op Stadsboerderij De Weidemolen

Kook- en bakliefhebbers kunnen elke dinsdagmiddag, van 14.00 tot 16.30 uur, meedoen met de kook- en bakworkshop stadsboerderij De Weidemolen. Je kan de hele zomervakantie komen, want elke week maken we iets anders. Aan het eind ga je lekker smullen, onder het genot van een glas limonade. Daarna kan je naar de stal om de dieren te aaien. De kosten zijn met de bon uit het SpeelmeerPaspoort € 5,00 per keer en zonder bon € 7,50. Inschrijven kan vier dagen van te voren via (079) 343 4181. De activiteit gaat door bij voldoende deelnemers.

 

Knutselen op de stadsboerderijen

Hou je van dieren en knutselen? Kom in de zomervakantie op de woensdagen, van 10.00 tot 16.00 uur, naar stadsboerderijen De Balijhoeve en De Weidemolen. De twee stadsboerderijen zijn in de vakantie geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk op www.zoetermeer.nl/stadsboerderijen.

 

Kijk voor alle activiteiten in de zomervakantie op ons vakantie-overzicht!

-advertenties-

-goede doel-