Het aantal misdrijven in Zoetermeer daalde in 2015 met 17% ten opzichte van 2014. Ook waren er minder woninginbraken: 12% ten opzichte van 2014. Dat staat in het ‘Jaarverslag van de burgemeester’ dat vorige week verscheen.

IMG 0620Het jaarverslag van de burgemeester Aptroot geeft een inkijk in de werkzaamheden van de burgemeester op onder andere het gebied van veiligheid en openbare orde in het afgelopen politieke jaar. “Iedereen in Zoetermeer moet zich veilig voelen”, schrijft Aptroot in het jaarverslag. “Ik zet mij in om de stad veilig te houden en daar waar het nodig is, schroom ik niet hard op te treden en ervoor te zorgen dat u zich veilig voelt in uw stad."

Steeds veiliger

Volgens burgemeester Aptroot wordt Zoetermeer steeds veiliger. "Als wij kijken naar het aantal misdrijven dan zien we dat het goed gaat, het aantal misdrijven daalde met 17% ten opzichte van 2014. Het aantal woninginbraken daalde met 12% ten opzichte van 2014. Zes personen kregen een gebiedsverbod, 36 personen een tijdelijk huisverbod en 49 inbewaringstellingen zijn opgelegd in 2015."

-advertenties-

-goede doel-