StraatverlichtingVorig jaar hebben Zoetermeerder 30 enge plekken gemeld bij de gemeente. Van die enge of stille plekken zijn er inmiddels 17 aangepakt. Dat staat in het ‘Jaarverslag van de burgemeester’ dat vorige week verscheen.


Het jaarverslag van de burgemeester Aptroot geeft een inkijk in de werkzaamheden van de burgemeester op onder andere het gebied van veiligheid en openbare orde in het afgelopen politieke jaar. “U meldde in 2015 30 stille of enge plekken. Daarvan zijn 17 aangepakt door het aanpassen van de verlichting en het snoeien van groen”, aldus Aptroot in het jaarverslag. "Zo is onder meer extra verlichting geplaatst aan de Louis Armstrongrode, op de Engelandlaan ter hoogte van het gebouw van City House en op het Kraaienveld tussen de huizen richting het bruggetje aan de Biggenweide."

"Niet alle plekken konden worden aangepakt, bijvoorbeeld omdat het om particulier eigendom gaat. Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we niet alleen de veiligheid verbeteren, maar ook het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten.”

-advertenties-

-goede doel-