boeketEr is in ieder geval één bloemist erg blij met de Zoetermeerse burgemeester Aptroot. In 2015 bezocht hij alleen al 35 echtparen die 60 of 65 jaar getrouwd waren. Zij ontvingen allen een prachtige bos bloemen van de burgervader.

Burgemeester Aptroot vereerde afgelopen politiek jaar weer tientallen inwoners, bedrijven en organisaties met een bezoek. Dat staat in het jaarverslag van de burgemeester dat vorige week verscheen. Het ‘jaarverslag van de burgemeester’ geeft een inkijk in de werkzaamheden van de burgemeester Aptroot op onder andere het gebied van veiligheid en openbare orde in het afgelopen politieke jaar.

107e verjaardag

Naast de 35 echtparen die 60 of 65 jaar getrouwd waren er meer hoogtepunten. "Twee echtparen waren zelfs 70 jaar getrouwd. Vijf Zoetermeerders werden 100 jaar en ook de oudste inwoner van Zoetermeer bracht ik een felicitatie met haar 107e verjaardag!", aldus de burgemeester in zijn jaarverslag. De oudste Zoetermeerse inwoonster is inmiddels helaas overleden. Mevrouw Klaaske Westerberg-van Dorsten overleed in september 2015 op een gezegende leeftijd van 107 jaar en 188 dagen.

Waardering

"Bedrijven en organisaties in de stad bezoek ik uit interesse, om kennis te maken, om te zien hoe het gaat en of zij vinden dat er zaken beter kunnen. Zo bezocht ik onder andere Technip, Nutricia, LG Sound, EVO, Teleperformance, RDW, maar ook SEBO-keurmerk bedrijven zoals Bosch Glaskunst en TARQ. SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen, het bedrijf onderscheidt zich door maatschappelijk verantwoord te ondernemen”, schrijft Aptroot. "Uit waardering voor het goede werk dat organisaties leveren aan de stad, de medemens en de samenleving bezoek ik deze graag. Vorig jaar bracht ik onder andere een bezoek aan de Voedselbank Zoetermeer en Terra Arts Projects. Ik was aanwezig bij het 40-jarig bestaan van Terre des Hommes in Buytenwegh, bij de opening van ’t Schuurtje van Vincentius, Samenloop voor Hoop en Bus63. Ik bezocht het Jongerenwerk en de feestelijke viering ter ere van het 50-jarig bestaan van Postzegelvereniging Zoetermeer.”

-advertenties-

-goede doel-