Rastaplas01Ondanks het grijze weer was er afgelopen zaterdag 16 juli een zonnige sfeer bij de 13e editie van Rastaplas. Feestgangers liepen deze dag blootsvoets in het zand en genoten van reggae muziek, dansten voor het podium op dub (een vorm van Jamaicaanse muziek), lagen in het gras te genieten van een hapje en een drankje en wandelden langs de festivalmarkt.

Volgens de organisatie waren er naar schatting over de hele dag ongeveer drieduizend feestgangers aanwezig, waarvan de helft kaarten had gekocht in de voorverkoop. Dit zijn duizend meer bezoekers dan de vorige editie van dit festival.

Alle leeftijden en achtergronden
Rastaplas is een reggae & dub festival wat ieder jaar op het strand van het recreatiepark Noord Aa in Zoetermeer gegeven wordt. Mensen van alle leeftijden en culturele achtergronden lijken ieder jaar weer terug te komen om de positieve reggae vibes van Rastaplas te ervaren.

Dit festival biedt een podium voor niet alleen oude reggae klassiekers, maar ook de nieuwe en lokale talenten. Ook dit jaar was er weer een brede line-up met artiesten uit binnen- en buitenland.

Naast de verschillende optredens waren er ook diverse activiteiten. Zo was er een kleine festivalmarkt met allerlei kraampjes waar winkelende festivalgangers hun hart op konden halen. Ook was er goed rekening gehouden met de hongerige en dorstige bezoekers; verscheidene etenskraampjes vulden de rest van het terrein.

Kinderpret
Ook kinderen hoefden zich niet te vervelen. Samen met Repair Kid - een project om milieubewustzijn, creativiteit en oplossingsgericht denken bij kinderen te bevorderen – werden van oude apparaten de mooiste kunstwerken gemaakt. Ook werd er flink op los gesprongen op het grote springkussen.

Rastaplas04 Rastaplas03

Het weer was dan wel grijs, maar het is de hele dag droog geweest waardoor iedereen onbezorgd kon genieten van alle optredens. Om 12.00 uur gingen de deuren officieel open en het programma van het hoofdpodium was als volgt:

12:00 Hobbol Backawall
13:00 Roots Rising
14:30 Djspitfire Spitfire
15:30 Jahvolution
17:00 Reggae Barbie
18:00 Anthony Johnson
19:30 Djspitfire Spitfire
20:30 Rootsriders
22:00 Hobbol Backawall
22:30 MICAH SHEMAIAH MUSIC

Naast het hoofdpodium waren er zaterdag ook twee Dub Soundsystems uitgenodigd die elk met hun eigen set muziek verzorgden.

Diehard fan?
Voor de echte fans, zijn er online nog officiële Rastaplas 2016 t-shirts te koop op shop.rastaplas.nl.

Rastaplas02

Foto's: Aris Vink

Tekst: Dorien Makkink

-advertenties-

-goede doel-