oh station dreeslaan 2In 2014 lieten metingen zien dat de geluidsbelasting van de RandstadRail, ter hoogte van de Hugo de Grootlaan en Aletta Jacobslaan hoger was dan werd aangenomen bij de aanleg van de RandstadRail. Afgelopen twee weekenden is er dan ook hard gewerkt om deze geluidsbelasting te verlagen.

De gemeente Zoetermeer bracht in de afgelopen twee weekenden namelijk geluidswering aan op het Oosterheemviaduct van de RandstadRail.

 

Geluidsoverlast beƫindigen

De geluidswering werd in opdracht van de gemeente ontworpen en geplaatst met het doel de geluidsoverlast voor de omwonenden te beƫindigen. Of dit doel is bereikt moet blijken uit metingen door de gemeente.

HTM was niet betrokken bij het ontwerp en de bouw van de geluidswering. HTM neemt de geluidswering wel in beheer op verzoek van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), die het project financierde.

Geen aangepaste route meer voor tram 4

Inmiddels rijdt tram 4 ook weer in het weekeinde haar normale route op dit traject van de RandstadRail. Tram 4 reed tijdens deze werkzaamheden een aangepaste route en HTM zette bus 34 in voor reizigers naar de halten Javalaan, Willem Dreeslaan en Oosterheem.

 

-advertenties-

-goede doel-