Hans van Zetten en Jolanda HierckVanaf 5 augustus start in Rio de Janeiro weer het grootste sportevenement ter wereld. Nederland neemt met 241 sporters deel in 21 disciplines. Natuurlijk kijken we uit naar de prestaties van de turnmannen en vrouwen, maar ook bij de andere disciplines zijn de verwachtingen hoog gespannen. De atleten staan te trappelen om aan hun wedstrijden te kunnen gaan beginnen.

Wie ook staan te trappelen om te gaan beginnen in Rio zijn de ProPatrianen Hans van Zetten en Jolanda Hierck (zie foto).

Hans van Zetten

Hans van Zetten is bij velen van ons bekend om zijn commentaar voor NOS televisie tijdens turnwedstrijden. Zijn “En hij stáááát!” tijdens de gouden oefening van Epke in London 2012 heeft hem legendarisch gemaakt. Ook tijdens deze spelen zal hij de verrichtingen van onze turners en turnsters van commentaar voorzien. Het worden voor hem al weer de 8e Olympische Zomerspelen als turncommentator bij de NOS.

Van Zetten kent de turnwereld van binnen en van buiten. Van 1978 tot 1986 was hij bondscoach van het Nederlands damesturnteam. Tot 1978 was hij clubtrainer bij GV Pro Patria en opleider van onder meer Monique Bolleboom, die in 1976 bij de spelen in Montreal de 1e Pro Patria Olympiër was.

Jolanda Hierck

Helaas heeft geen Nederlandse Trampolinespringer zich weten te plaatsen voor de Spelen in Rio. In het jurycorps bij het trampolinespringen is Nederland vertegenwoordigd middels Pro Patria’s Jolanda Hierck. Jolanda is binnen de vereniging begonnen als trampolinespringster en doorgegroeid tot sportbestuurder en internationaal jurylid. Nadat Jolanda haar carrière als wedstrijdspringster op nationaal niveau had beëindigd heeft zij zich toegelegd op het jury vak. Zij gaat als internationaal jurylid trampolinespringen naar de spelen in Rio.

Wij wensen hen veel succes en plezier op de Spelen in Rio!

-advertenties-

-goede doel-