20160731 87731Zoetermeer heeft zijn eigen Pasar Malam! Afgelopen weekend werd de Pasar Makan Dansa in het Silverdome druk bezocht door vele enthousiaste bezoekers. Drie dagen lang stond De Pasar in het teken van de Indonesische en Molukse cultuur en konden de bezoekers genieten van de typische Indische sfeer, lekker eten en vele muzikale optredens.

20160731 87721 20160731 87726

 

Het is de eerste keer dat er een Pasar op deze manier in Zoetermeer georganiseerd werd. "Het is een Pasar nieuwe stijl", vertelt organisator Sylvia Budie, "we hebben veel verschillende eettentjes in een foodcourt en een grote dansvloer. Als je wat te eten hebt gehaald bij een van de tentjes kun je overal gaan zitten en genieten van de optredens. Vanaf de eerste avond stond het hier al vol met bezoekers en we genieten met z'n allen van de positieve sfeer!"

De Pasar heeft een aantal grote namen op het podium staan, maar ook lokaal talent, zoals de Zoetermeerse band Pagaya, kreeg een kans om op te treden. Op zondagavond trad de grote publiekstrekker Riem de Wolff op, van de Blue Diamonds. Riem is lange tijd ziek geweest en maakte een stijlvolle rentree op de Zoetermeerse Pasar. Naast de eettentjes staan er ook talloze stands met Indische spulletjes, van kleurrijke kleding tot sieraden en lekker geurende zeepjes. Ook de spekkoek mag hier natuurlijk niet ontbreken!

20160731 87735 20160731 87750

 

De organisatie van het evenement is meer dan tevreden met deze eerste editie van de Zoetermeerse Pasar en is vast van plan hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De data voor volgend jaar staan al gepland: 9, 10 en 11 juni zal de gehele hal van het Silverdome weer veranderd worden in een gezellige Indische markt.

-advertenties-

-goede doel-