bloemenwei2De maandelijkse excursie in Natuurtuin Zoetermeer is deze maand op zondag 28 augustus van 14.00 – 15.00 uur. Er is een extra wandeling op donderdag, 11 augustus van 19.00 – 20.00 uur. Beide wandelingen vertrekken van het Westpunt in het Westerpark. Kinderen onder begeleiding zijn meer dan welkom. De Natuurtuin is moeilijk toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Honden zijn niet toegestaan. De wandelingen, die gratis zijn, gaan ook bij slecht weer door. Volgens echte natuurliefhebbers bestaat er gaan slecht weer, alleen maar slechte kleding.


Onder leiding van deskundige natuurtuingidsen kunnen de bezoekers kennisnemen van al het mooie en unieke dat de Natuurtuin in het Westerpark hen biedt. Ook nu de zomer over zijn hoogtepunt heen is blijft het gebied verrassend. Veel planten hebben al zaad gezet en zien er wat droog of zelfs verdroogd uit. Maar veel soorten staan nog volop in bloei. Zoals het Knoopkruid, Wilde peen, Pastinaak en de Gewone berenklauw. Vooral deze laatste soort is dit jaar volop aanwezig tot genoegen van heel veel insecten. Deze soort lijkt overigens op de metershoge Reuzenberenklauw, die nare allergische reacties kan veroorzaken en daarom ook zoveel mogelijk uit Zoetermeer wordt weggehouden.
Maar de gidsen zullen de bezoekers niet alleen vertrouwd maken met de aanwezige plantengroei - er komen in de Natuurtuin ruim 230 plantensoorten voor – maar ook andere bewoners komen volop aan de orde tijdens de wandeling. Vlinders, libellen, zweefvliegen, wijngaardslakken enz. Natuurlijk zullen de diverse landschappen, waaronder de polder, het veenlandschap en de bloemdijken die in de Natuurtuin voorkomen niet vergeten worden.
De Natuurtuingidsen werken nauw samen met de stichting Vrienden van Natuurtuin Zoetermeer, die als doelstelling heeft het gebiedje zo veel mogelijk bekendheid te geven en waar nodig samen met de gemeente het achterstallig onderhoud aan te pakken en weer in oude luister te herstellen. Maar ook zoekt zij naar nieuwe maatschappelijke bestemmingen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de binnenkort te verschijnen nieuwsbrief door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-