foto harten aanbiedenDames van verschillende handwerkgroepen uit Zoetermeer zijn aan de slag gegaan voor patiënten van het Lange Land Ziekenhuis. Zij maken hartvormige kussentjes voor de mammapoli van het ziekenhuis.

hartenstapelDe dames van de quiltgroep de Bijensteek hadden het idee opgevat om de speciale hartenkussentjes te maken naar aanleiding van een artikel in een Duits handwerkblad waarin patiënten aangaven er veel profijt van te hebben na de operatie. Het kussentje past goed onder de oksel, geeft bescherming als er een autoriem over de pijnlijke plaats moet, maar verlicht ook de pijn bij het liggen.

Er werden afspraken gemaakt en sinds die tijd levert Dory de Vocht trouw, na een berichtje vanuit het ziekenhuis dat de voorraad op raakt, een tiental harten af bij Els Bekink van het Lange Land Ziekenhuis.

Toen bleek dat er een behoorlijk aantal kussentjes nodig waren jaar, minstens 80, heeft de Bijensteek hulp gevraagd aan andere groepen. De Sweet Bee en de Happy Quilters helpen nu trouw mee om het project te kunnen continueren.

Vele handen maken licht werk. Bij de ene groep maakt iedereen ze gewoon thuis achter de naaimachine, bij een ander wordt er een gezellige bijeenkomst gepland en worden de taken verdeeld. Stof combineren en knippen, in elkaar naaien, vullen, afwerken en gezellig verpakken. Aan het eind van zo’n bijeenkomst kunnen ze trots zijn op het resultaat.

Op deze manier zijn er al heel wat harten richting het Lange Land ziekenhuis gegaan. De leden van de quiltgroepen werken belangeloos mee en financieren dit project uit eigen zak. Op woensdag 27 juli heeft Dory weer 2 tassen gevuld met de kleurige harten aan Els overhandigd.

 

Tekst en foto's: Betty Straatman- de Witte.

-advertenties-

-goede doel-