NK langlauf sprint proefLanglaufen op een sneeuwbaan van echte sneeuw midden in de zomer, op 21 augustus maakt stichting Winterevenementen het mogelijk! En om het nog gekker te maken zal de sneeuwbaan buiten op de Markt komen te liggen. Op deze dag vervangt SnowWorld de sneeuw op de pistes en wordt de 'oude' sneeuw gebruikt om een echte loipe aan te leggen in het Stadshart.

Een onderdeel van Sweet Summer Snow is een officieel Nederlands Kampioenschap Langlauf Sprint. Dit is een primeur in Nederland, want een NK Langlauf sprint is nog nooit georganiseerd. Daarnaast is het ook uniek dat een Nederlands Kampioenschap Langlaufen in Nederland zelf wordt gehouden. Meestal worden deze gehouden in wintersportgebieden buiten Nederland.

Aansluitend aan het Nederlands Kampioenschap kunnen kinderen en volwassenen zelf ook de latten onder binden om kennis te maken met de sport langlaufen. Tijdens het Nederlands Kampioenschap is er ook genoeg te doen op de Markt. Zo zijn SnowWorld en Silverdome allebei betrokken bij Sweet Summer Snow. SnowWorld zal met onder andere het Burton Rigletpark en de UNOX-kraam aanwezig zijn en Silverdome is aanwezig met een ijsbaantje voor kinderen van 40m2.

Op zondag 21 augustus wordt het een gezellige dag rondom de Dobbe, op het Nicolaaspark vindt tegelijk met Sweet Summer Snow de laatste Zondag in ’t Park plaats. Met de nieuwe Nicolaasbrug over de Dobbe is er een goede verbinding tussen beide festivals.

-advertenties-

-goede doel-