mentorprojectZoetermeer

 

welkomMentoorHet Mentorproject Zoetermeer brengt kinderen die extra aandacht nodig hebben in contact met studenten. Samen trekken zij een jaar lang met elkaar op. Zij ondernemen verschillende activiteiten en zo komt er een ongedwongen gesprek op gang. Coördinator Juliette Meurs-Troch ziet de voordelen van het 'Maatje zijn' en zegt: "ze leren samen en van elkaar".

 

Het Mentorproject Zoetermeer geeft steun aan kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Zij worden gekoppeld aan studenten van 18-23 jaar. Samen gaan ze er op uit, bouwen een band en leren van elkaar. Juliette Meurs-Troch traint de mentoren en begeleidt ze waar nodig. De maatjes trekken een heel schooljaar intensief met elkaar op en sluiten uiteindelijk af met een feest op de kinderboerderij.

In deze video vertelt Juliette over het project en voor welke kinderen dit project geschikt is. Daarna vertellen twee maatjes hoe ze het afgelopen jaar ervaren hebben.

 

 

Het doel van het Mentorproject is om de leefwereld van het basisschoolkind te vergroten en voortijdig schooluitval te voorkomen. Daarnaast het bekend maken met sport en activiteiten. De maatjes hebben een budget, zodat ze veel samen kunnen ondernemen.

Interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Juliette

JulietteMail: Mentorproject
tel. 06.55.72.72.74.

 

Meer info ook op de Facebook

 

 

Het Mentorproject Zoetermeer is een samenwerking tussen de OPOZ en de gemeente Zoetermeer. Meer achtergrond informatie over het mentorproject in deze video van de OPOZ:

 

 

 

 

 

 

 

Video: Fred Wolters, Wolters Producties

 

-advertenties-

-goede doel-