Een jongetje van vijf jaar is tijdens het spelen in de speeltuin aan de Chrysantentuin in Seghwaert bij zijn keel gegrepen door een volwassen man. Het jochie zag dat de partner van de man zwanger was en zei: “Wat heb jij een dikke buik”. Hierop werd hij door de man om zijn nek gepakt en zo van de grond getild. Daarna is hij op de grond gesmeten. De politie kwam uiteindelijk en zei dat aangifte geen zin zou hebben. De recherche is later op die mening teruggekomen.

 

Op zaterdag 6 augustus speelde Jayden (5-jaar) in het speeltuintje tegenover zijn huis aan de Chrysantentuin in Seghwaert. Zijn ouders, Stephanie en Mourad hielden een oogje in het zeil en zagen dat hij lekker aan het spelen was met een kind uit de buurt. Even later gaat dit kindje naar huis en mag Jayden nog even doorspelen van zijn moeder. Een andere buurman met zijn partner arriveren in het speeltuintje

Even later horen de ouders hun kind in paniek roepen en huilen en rennen naar buiten. Het kind is door de man bij zijn keel gegrepen, aan zijn nek opgetild en neergegooid. De moeder ziet de doodsangst in de ogen van haar kind. “Ik dacht dat ik dood ging, mamma”, zegt het jongetje. Jayden heeft de vingerafdrukken nog op zijn keel staan en heeft overal schaafwonden.

De vader vraagt zich af wat er gebeurd is en hoort het verhaal van zijn zoontje. Vol ongeloof spreekt hij de man aan en vraagt of het waar is dat hij zijn zoontje heeft gekeeld.

 

'Ja, dat heb ik gedaan en het werd wel eens tijd’

“Ja dat heb ik gedaan, het werd ook wel eens tijd dat hij aangepakt werd! Hij heeft tegen mijn vriendin gezegd dat zij een dikke buik heeft en daarmee zit hij toch ook aan mijn kind”, merkt de man op.
Mourad en Stephanie kunnen het niet geloven wat ze horen. De vader vertelt de man dat je nooit aan andermans kinderen mag zitten. De man wordt hierop verbaal agressief naar Mourad. Ook de moeder van de man mengt zich in het gesprek met verbaal geweld.

Omdat ze niet meer weten wat ze moeten doen en voelen dat het uit de hand loopt belt vader de politie. Hij draait zich weg van de man en wordt kort daarop door hem belaagd. Toegestroomde buren en kennissen houden de agressieve buurman tegen.

 

speeltuinJayden2
Jayden grijpt naar zijn pijnlijke keel

 

Vader wordt belaagd en wil aangifte doen

Op het moment dat vader belaagd wordt, verbreekt de verbinding met 112. Vlak daarvoor had hij te horen gekregen dat de politie het druk had. Na verschillende keren bellen en een situatie die steeds erg gespannen is, komt uiteindelijk de politie na twaalf minuten met een motor agent en een auto.

De man vertelt aan de politie dat hij inderdaad het jongetje bij de keel heeft gepakt en op de grond gegooid heeft. Volgens hem zou het niet hard zijn gebeurd. “Waar ik met mijn verstand niet bij kan is dat de politie dan zegt dat ik geen aangifte moet doen. De agent zei: ‘het is zijn verhaal tegen die van jou’. Mijn kind is mishandeld, de man geeft toe, toont geen spijt en ik kan niets doen", zegt vader vol emotie.

Jayden blijft echter klagen over pijn aan zijn nek en daarop zijn de ouders met hem naar de huisarts gegaan. Deze heeft geconstateerd dat er bloedpunten op zijn nek zijn en dat er verschillende schaafwonden op de armen, schouders en benen zijn van de kleuter. De dokter heeft een schriftelijke verklaring aan de ouders meegegeven.

 

Ineens is het heel snel gegaan

Stephanie en Mourad staan er op dat ze aangifte willen doen en krijgen een afspraak over een week. Boos, verdrietig en vol ongeloof benaderen zij verschillende mensen. “Wij wisten ons geen raad, maar ineens is het heel snel gegaan”, zegt Stephanie. “Er stond een rechercheur voor de deur die naar ons geluisterd heeft en onze aangifte heeft opgenomen. Over twee weken kan Jayden gehoord worden door een speciaal team. En daar zijn wij erg blij mee”, zegt Mourad.

Niet alleen de ouders zijn erg geschrokken, ook bij andere ouders in de buurt zit de schrik er goed in. De ouders hopen dat hun zoontje hier overheen kan komen en weer gewoon een blij kind kan worden dat zonder angst buiten kan spelen.

 

Foto's: Mourad

Noot: Dit artikel is gemaakt met goedkeuring van de ouders.

-advertenties-

-goede doel-