Op vrijdag 5 augustus vond in Meerzicht de eerste “Cook Out” plaats. Een initiatief van jongeren en volwassen bewoners die koken als hobby hebben. Tijdens de “Cook Out” helpen zij anderen om hun kookskills te verbeteren en bereiden zij eten voor buurtbewoners die het financieel minder breed hebben. De eerste “Cook Out” was een succes. Ruim 20 bewoners, jong en oud, hebben samen gekookt en gegeten.

foto cookout foto cookout2

 

In het verleden is dit eerder georganiseerd vanuit “Mourfood”, een samenwerking tussen bewoners met affiniteit voor koken. In jongerenproductiehuis Skills16 geven zij hun initiatief nu verder vorm. Buurtwerk biedt in het jongerenproductiehuis graag ruimte aan dergelijke initiatieven. Samen met partners werkt Buurtwerk aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk en deze samenwerking tussen jong en oud is daar een mooi voorbeeld van.

Vanwege het succes komt er zeker een vervolg op deze kookactiviteit. Houd de social media van JongerenwerkZM in de gaten voor de eerstvolgende “Cook Out”. U bent van harte welkom!

-advertenties-

-goede doel-