Achtsprong Palenstein 2 300dpi 0035 1Maandag 22 augustus beginnen de basisscholen weer en kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen start in het nieuwe schooljaar met nieuwe locaties voor de opvang. Bij basisschool De Hofvijver start de BSO en de Drie Ballonnen zal starten in het Integraal Kindcentrum bij basisschool Passe Partout en De Achtsprong.

BSO De Hofvijver

De nieuwe BSO is bedoeld voor kinderen van basisschool De Hofvijver en voor kinderen van De Meester Verwersschool. Deze BSO is de eerste locatie van De Drie Ballonnen in de wijk Seghwaert en biedt buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Op de locatie wordt buitenschoolse opvang, flexibele opvang en vakantieopvang aangeboden. Elke middag na school worden er verschillende sport-, spel- en knutselactiviteiten aangeboden aan de kinderen. In de schoolvakanties is er een speciaal vakantieprogramma, waarin de kinderen o.a. workshops volgen en/of uitstapjes maken.

Vrijdag 19 augustus vindt er van 16.00 – 17.00 uur een inloopmiddag plaats bij BSO De Hofvijver. Belangstellenden zijn deze middag van harte welkom om binnen te kijken bij de BSO en eventuele vragen te stellen aan de pedagogisch medewerker Sonja Dijkhuizen en locatiemanager Mariëlle Hoekstra.

Montessori Kindcentrum

DDB2Maandag 22 augustus opent het allereerste Montessori Kindcentrum (MKC) in Zoetermeer haar deuren. Het MKC is een samenwerking tussen kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen en basisschool Passe Partout. Het MKC biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar waardoor kinderen zich in elke leerfase optimaal kunnen ontwikkelen, in een omgeving waar pedagogische en onderwijskundige expertise elkaar continu versterken.

Een Montessori Kindcentrum is een Integraal Kindcentrum, wat zich richt op de Montessori visie: zelf doen en zelf ervaren. Door een kind iets zelf te laten ervaren, leert het kind en zal het zelfvertrouwen groeien. Dit is terug te vinden in de visie van De Drie Ballonnen, waar door positieve boodschappen te zaaien, een stevige basis wordt gelegd bij het kind met als doel: zijn wie je bent, vol zelfvertrouwen.

IKC De Achtsprong

Maandag 22 augustus start ook Integraal Kindcentrum (IKC) De Achtsprong in de wijk Palenstein in Zoetermeer. IKC De Achtsprong is een samenwerking tussen basisschool De Achtsprong en kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen en biedt kinderopvang, basisonderwijs en buitenschoolse opvang aan op één locatie.

Bij het IKC is er een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar en wordt er gewerkt vanuit één team met één pedagogische visie. IKC De Achtsprong start met een kinderopvanggroep van 2 – 4 jaar en biedt daarnaast basisonderwijs, buitenschoolse opvang, flexibele opvang en vakantieopvang aan. Het IKC is geopend van 7.00 – 18.30 uur. Het adres: Rakkersveld 257, 2722 BN in Zoetermeer.

Vrijdag 19 augustus vindt er van 15.00 – 17.00 uur een inloopmiddag plaats bij IKC De Achtsprong. Belangstellenden zijn deze middag van harte welkom om binnen te kijken bij het IKC en eventuele vragen te stellen.

 

-advertenties-

-goede doel-