NK langlauf sprint proefLanglaufen op een sneeuwbaan van echte sneeuw midden in de zomer, op 21 augustus maakt stichting Winterevenementen het mogelijk! En om het nog gekker te maken zal de sneeuwbaan buiten op de Markt komen te liggen. Er komt een echte loipe waar langlaufwedstrijden gehouden zullen worden en een kleine schaatsbaan voor kinderen.

De sneeuw wordt ter plekke gemaakt en opgespoten door een sneeuwkanon van het bedrijf Polar. Het was in eerste instantie de bedoeling om de oude sneeuw uit SnoWorld te gebruiken maar dit bleek toch niet haalbaar.

Een onderdeel van Sweet Summer Snow is een Langlauf Sprint wedstrijd, deze wedstrijd zal om 13 uur starten. Bekende Nederlandse langlaufers zullen aan de start verschijnen, jammer genoeg is Nederlands kampioene Anna van der Ree geblesseerd en kan zij niet starten in de wedstrijden. Wel zal Anna ná de wedstrijden, rond 17 uur, een langlauf clinic geven aan geïnteresseerden.

Aansluitend aan de wedstrijden kunnen kinderen en volwassenen zelf ook de latten onder binden om kennis te maken met de sport langlaufen. Tijdens de wedstrijden is er ook genoeg te doen op de Markt. Zo zijn SnowWorld en Silverdome allebei betrokken bij Sweet Summer Snow. SnowWorld zal met onder andere het Burton Rigletpark en de UNOX-kraam aanwezig zijn en Silverdome is aanwezig met een ijsbaantje voor kinderen van 40m2.

Op zondag 21 augustus wordt het een gezellige dag rondom de Dobbe, op het Nicolaaspark vindt tegelijk met Sweet Summer Snow de laatste Zondag in ’t Park plaats. Met de nieuwe Nicolaasbrug over de Dobbe is er een goede verbinding tussen beide festivals.

-advertenties-

-goede doel-