aarnoud de groenHet nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk gaat deze week weer van start. Op woensdag 24 augustus is het eerste lunchpauzeconcert en op zaterdag 27 augustus zal Aarnoud de Groen optreden in het eerste orgelconcert in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat.

Het bestuur van stichting Concerten Zoetermeer heeft tijdens de vakantieperiode niet stil gezeten. De collecte opbrengst van de concerten viel afgelopen seizoen tegen en ook de inkomsten van donateurs en sponsors daalden. Om de concerten toch te kunnen voortzetten wil het bestuur komend seizoen acties houden en ‘spraakmakende’ inloopconcerten organiseren. Zo komt er 22 oktober van 15.00–16.00 uur een vertelconcert voor ‘kinderen van tien tot tachtig’ door Carla Bos met harp.

Lunchpauzeconcert

Woensdag 24 augustus zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven door Gerard de Wit op klavecimbel. Op het programma staan werken van Frescobaldi, Buxtehude en Vivaldi. Het klavecimbel was in de baroktijd een zeer geliefd instrument .Er is door alle grote componisten uit die tijd muziek voor geschreven. Later werd het instrument verdrongen door de piano . Gerard de Wit is onlangs Cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium en legt zich volledig toe op de uitvoering van barokmuziek.

Aanvang concerten 12.45 uur toegang is gratis

De wekelijkse lunchpauzeconcerten beginnen om 12.45 uur en duren ongeveer een half uur. De toegang is gratis (collecte bij uitgang)      

 

Orgelconcert Oude Kerk door Aarnoud de Groen

Zaterdag 27 augustus zal organist Aarnoud de Groen het maandelijkse orgelconcert in de Oude Kerk verzorgen. Op het programma staan werken van o.a. Bach, Kamp, Schutz en de Kort.

Aarnoud de Groen (1971) ontving op 9-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van organist Jan van Westenbrugge. Daarna zette hij zijn orgelstudie voort bij Everhard Zwart. In 1985 werd hij toegelaten tot de gecombineerde opleiding school en muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij bij Rienk Jiskoot zijn beroepsopleiding heeft gevolgd. Daarna heeft hij bij Ben van Oosten interpretatielessen gevolgd. In 1990 werd hij benoemd als organist van de Julianakerk te Den Haag. Bovendien is Aarnoud sinds 1997 de vaste begeleider van het Christelijk Residentie Mannenkoor.

Aanvang concert 15.00 uur Toegang is gratis                    

-advertenties-

-goede doel-