XandranRicardo media

Ateliers 1819 presenteert de duo-expositie ‘Om de hoek en iets verderop met penseel en camera’ van Xandra Lapperre en Ricardo Bouman. De expositie opent zondag 28 augustus om 16:00 uur in de lobby van het NH hotel, Danny Kayelaan 20 in Zoetermeer.

Ricardo Bouman

Als freelance grafisch ontwerper en fotograaf is Ricardo dagelijks bezig met het bedenken en ontwerpen van grafische uitingen. Vormen, kleuren en vlakverdelingen spelen een belangrijke rol om opvallende en functionele grafische producten te realiseren. En dit geldt ook voor zijn fotografische beelden. “Als allround fotograaf maak ik onder andere bedrijfsreportages en productfoto’s. In mijn vrije tijd trek ik graag de natuur in en probeer de locaties dan altijd op interessante manieren vast te leggen”, aldus Bouman. “Ik probeer mijn fotobeelden altijd een bepaalde spanning en/of dramatiek mee te geven. Hierbij spelen weersomstandigheden, vlakverdeling, perspectief en kleurcontrasten altijd belangrijke rollen binnen mijn composities.”

Xandra Lapperre

Ook Xandra Lapperre komt met landschappen, alleen zijn deze in tegenstelling tot die van Ricardo Bouman niet fotografisch weergegeven. Ook zijn haar landschappen in de directe omgeving te vinden, dus in Nederland, vandaar de titel van de expositie ’om de hoek en iets verder op met penseel en camera’. Zij schildert uit haar geheugen, soms is haar kleurgebruik realistisch maar vaak ook totaal niet aan de werkelijkheid gerelateerd. Dit is vooral te zien bij haar bosgezichten, die vele rode tinten tonen.

-advertenties-

-goede doel-