Op zaterdag 27 augustus 2016 kun je, tussen 11:00 en 16:00 uur, de Duurzame Fietsroute Zoetermeer rijden. Deze Fietsroute brengt je langs verschillende adressen waar je kan zien welke duurzame initiatieven in de praktijk gebruikt worden.

fietsversnellingenZo zijn er een aantal woningen te bezoeken waar diverse energiebesparende maatregelen zijn getroffen. De bewoners vertellen zelf over hun motivatie en ervaringen in de praktijk. Ook zijn er verschillende bedrijven te bezoeken; die vertellen je over hun duurzame producten.

Om het aangename met het nuttige te verenigen, zijn er een aantal wijktuinen open waar je wat te drinken of eten kunt kopen. Ook daar kun je je laten inspireren door de duurzame initiatieven die daar zijn ontstaan.

De Duurzame Fietsroute Zoetermeer wordt georganiseerd door de Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer U.A. (DEZo) en de Gemeente Zoetermeer. DEZo is een vrijwillig burgerinitiatief. De kosten voor de organisatie van de fietsroute worden gedekt door diverse fondsen.

27 augustus 2016 van 11:00 tot 16:00 uur, op /dezo.eu/fietsroute-2 kun je de route van de fietstocht bekijken.

-advertenties-

-goede doel-