kamer GCOp 1 september neemt Gerard Kalsbeek afscheid van zijn patiënten: precies 35 jaar geleden nam hij als huisarts zijn intrek in gezondheidscentrum Seghwaert. Hij gaat nu – inmiddels 65 geworden - genieten van een welverdiend pensioen. Het waren mooie jaren waarin hij een bijzondere band heeft opgebouwd met jong en oud. Hij is als vertrouwenspersoon getuige geweest van geboorte tot overlijden en van alle mooie en verdrietige momenten die zich in een mensenleven voordoen.

“Het mooiste vak dat er bestaat”, aldus Kalsbeek. “Als huisarts krijg je de kans om de mens hélemaal te leren kennen door goed te kijken en luisteren. Dat gaat veel verder dan de hulp bij lichamelijke problemen. En als je ergens zo lang zit als ik heb gedaan, zie je de generaties aan je voorbij trekken. Kinderen die binnen mijn praktijk geboren zijn, komen nu met hun eigen kinderen op het spreekuur, dat is toch prachtig! Omdat je met sommige patiënten veel hebt meegemaakt en de mensen hierdoor beter kent, kun je klachten of problemen ook sneller plaatsen en ontstaat vaak een mooie band”.

Kalsbeek is daarnaast ook altijd actief geweest in de Zoetermeerse gezondheidszorg. Zo was hij nauw betrokken bij de samenwerking met het LangeLand Ziekenhuis en de totstandkoming van de Huisartsenpost. Ook heeft hij zich altijd ingezet voor de huisartsenopleiding in Leiden. Hij is dan ook heel blij dat één van zijn oud-huisartsen-in-opleiding, Jeroen van Rijn, zijn praktijk heeft overgenomen per 1 september. “Ik heb groot vertrouwen in mijn opvolger! Hij kent de praktijk en de collega’s al, dus ik laat 'mijn' patiënten met een gerust hart aan hem over”, aldus Kalsbeek.

 

Geen geraniums voor Kalsbeek

Stil zitten is niet een eigenschap die bij Gerard Kalsbeek past, dus de geraniums zullen het zonder hem moeten doen. Omdat fietsen zijn grote hobby is, heeft hij besloten zijn afscheid te gebruiken als sponsoractie voor de Amref Flying Doctors. De Amref is een grote Afrikaanse organisatie voor laagdrempelige gezondheidszorg die vooral Afrikaanse artsen en gezondheidswerkers opleidt en begeleidt. Met een intensieve mountainbiketocht in Tanzania langs de doktersposten aldaar – de Africa Classic - hoopt Gerard een mooi bedrag aan sponsorgeld te kunnen verzamelen.
Wilt u dokter Kalsbeek ook een leuk afscheidscadeau geven. Sponsor hem dan via www.africaclassic.nl  of op bankrekeningnummer NL70ASNB0932602231 tnv GFA Kalsbeek onder vermelding van Africa Classic.

-advertenties-

-goede doel-